Početna>modamoda.info>moda>modni dodaci>Kapuljača,šešir ili kapa: Šta odgovara vašem obliku lica!

Kapuljača,šešir ili kapa: Šta odgovara vašem obliku lica!

Kapuljača , šešir ili kapa – šta da odaberete? Prilikom izbora vodite se oblikom vašeg lica!

Četvrtasto lice

Podignute jagodice, jaka brada i vilične kosti obilježavaju ovaj oblik lica. Muškarci s ovim oblikom lica su vrlo upečatljivi. Doživljavamo ih kao jako muževne, ali isto tako kao vrlo okrutne i pune energije. Da bi se taj doživljaj ublažio, pletene kape su pravo rješenje. Mekane, zaobljene kape izbalansiraće “tvrdoću” i dovesti lice u fini, pitomi sklad. Štoviše, pletena kapa stvara kontrast četvrtastom licu, koji zajedno čine idealnu kombinaciju.

 

Ovalno lice

Od svih oblika lica, ovalno lice smatra se najidealnijim. Najširi dio ovalnog lica jeste predio oko jagodica. Ostatak lica, gornji i donji dio, sužavaju se prema krajevima. Područja oko brade i čela nisu kvadratnog oblika, nego su zaobljeni. Ovaj oblik lica je prilično skladan i uravnotežen. Muškarci s ovim oblikom lica ne moraju se pretjerano zamarati prilikom odabira kape. Njima sve dobro stoji!

Okruglo lice

Kod ovog oblika lica širina i visina su gotovo jednake. Blago zaobljene jagodice i mekana, slabo definisana brada utiču na to da ovo lice ima oblik kruga. Da bi ovaj oblik lica približili idealnom, potrebno je napraviti kontrast. Klasični šeširi su najbolji izbor za ovaj oblik lica. Uz visoku krunu i široki obod, šešir će pomoći da se postigne efekat užeg lica.

 

Komentariši