Početna>modamoda.info>ljepota i zdravlje>njega kože>Avène Hydrance Optimale UV Legere krema! Krema na bazi termalne vode!

Avène Hydrance Optimale UV Legere krema! Krema na bazi termalne vode!

Avène Hydrance Optimale UV Legere krema je jedan od najpopularnijih proizvoda kozmetičke kuće Avène. Vjerovatno ste već čuli za proizvode Avène, a neke ste možda čak i probali. Ako niste, ovo je idealna prilika da ih upoznate.

Istorija Avène

Bogata istorija Avène dermatološkog hidroterapijskog centra počinje u malom selu na jugu Francuske. Selo Avène smješteno je u dolini rijeke Orb na rubu planine Cévennes. Ljekovitost njegovog termalnog izvora vode učinila ga je poznatim u cijeloj Francuskoj, a i šire. Ali počnimo iz početka…

Sve je počelo 1736. godine kada se konj markiza de Rocozela razbolio. Konj je bolovao od teškog svrbeža, ali je nakon nekoliko kupanja na izvoru Avène ozdravio. Tako je otkriveno umirujuće i antiiritacijsko djelovanje Avène termalne vode. Već 1743. prvi bolesnici započeli su svoje liječenje u dolini rijeke Orb u Sainte-Odile lječilištu. Godine 1871. Amerika otkriva djelovanje Avène termalne vode, te šalje na liječenje bolesnike s opekotinama stradale u velikom požaru u Chicagu.

Francuska je 1874. lječilište proglasila ustanovom od posebnog narodnog interesa. A 1990. godine dolazi do obnove Avène dermatološkog hidroterapijskog centra i počinje s radom Dermatološka laboratorija Avène.

Avène termalna voda je u posljednjih 30 godina proučavana kroz brojna istraživanja, farmakološke i kliničke studije, koje je provela Avène dermatološka laboratorija, dio grupe Pierre Fabre Laboratories. Kroz ta istraživanja otkrivena su i potvrđena njena svojstva: umirujuće, antiiritacijsko i protuupalno djelovanje i na najosjetljivijoj koži.

Avène Hydrance Optimale UV Legere krema

Šta Avène kaže o ovoj kremi?

Dubinska i dugotrajna hidratacija. Štiti od UV zraka. Za normalnu do mješovitu osjetljivu kožu.

Hidrira

Kompleks lipomucin-meiboserin djeluje trenutno i dvostruko. Osigurava dugotrajanu hidrataciju i štiti od dehidratacije.

Matira

Zahvaljujući jedinstvenom sistemu mikrokapsula, matira nepoželjni sjaj i omogućava postojanost šminke.

Štiti

Sadrži zaštitni faktor SPF 20 koji štiti kožu od negativnog utjecaja sunčevih zraka i sprječava prerano starenje kože.

Umiruje

Avène termalna voda umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja trenutno ugodan osjećaj na koži.

Prirodno smirenje za osjetljivu kožu:

– Razvijena posebno za osjetljivu, netolerantnu i alergijama sklonu kožu.

– Ocjenjena testovima učinkovitosti, podnošljivosti i hipoalergenosti.

– Testirana pod kontrolom dermatologa.

– Blage formule i nježne teksture razvijene kako bi bile ugodne i najosjetljivijoj koži.

Šta mi kažemo o ovoj kremi?

Hidratacija

Ako imate normalnu do mješovitu kožu sklonu aknama ili iritaciji, ova krema će vam biti od pomoći. Čak i ako vam je koža sklona aknama, ne mora da znači da je istovremeno i masna. Međutim, većina osoba s ovim tipom kože koristi proizvode za suzbijanje akni koji obično dodatno isušuju košu. Da bi to spriječili preporučujemo vam upotrebu ove kreme, koja će vam hidrirati kožu, a uz to neće izazvati iritacije i akne.

Matiranje

Ova krema nije ni previše gusta, ni previše rijetka, i jako se brzo upija. Matira lice, ne ostavljajući ni malo sjaja za sobom. Ako vam je koža prilično dehidrirana, a planirate je koristiti kao bazu za šminku, predlažemo vam da nanesete deblji sloj ove kreme ili da preko nje nanesete sloj malo masnije kreme.

Štiti

Što se zaštite tiče, nećete se moći osloniti samo na ovu kremu. Prošle godine je bio jako visok nivo UV zračenja, i zaštitni faktor SPF 20 nije mogao biti od pomoći. Mnoge žene su, oslanjajući se na SPF 20, dobile tamne fleke od sunca. Da bi zaštitili svoje lice tokom ljeta morate koristiti minimalno SPF 30.

Umiruje

Budući da u sebi sadrži Avène termalnu vodu, ova krema neće smetati ni najosjetljivijoj koži. Ako imate kožu kojoj ne odgovara ni jedna krema, jer vam izaziva iritacije, ova će vam definitivno odgovarati.

Cijena

Cijena Avène Hydrance Optimale UV Legere kreme je oko 16 eura, a dolazi u količini od 40 ml.

Ovaj tekst nije sponzorisan od strane gore pomenutog brenda. Ako budete željeli da testiramo još neki proizvod Avène kozmetike pišite nam.

Komentariši