Početna>modamoda.info>ljepota i zdravlje>zdravlje i fitnes>6 savjeta za ravan stomak! Pročitajte šta slavne ličnosti rade da bi izgledale savršeno!

6 savjeta za ravan stomak! Pročitajte šta slavne ličnosti rade da bi izgledale savršeno!

f

Zašto nam je ravan stomak “nemoguća misija” i zašto je taj dio tijela potpuno izvan naše kontrole. Trudimo se, vježbamo, gladujemo i odjednom se pojavi jedan kolač, pojedemo ga, i sav naš trud nestane u sekundi. Izgleda da svi imamo isti problem. Zbog toga većina slavnih ličnosti ima lične trenere i nutricioniste koji im pomažu da dobiju savršeno ravan stomak. Mi smo se potrudili da ukrademo neke tajne savršenog stomaka i podijelimo ih sa vama. Dobra vijest je da neki savjeti ne uključuju mukotrpno vježbanje, što je ohrabrujuće za sve nas koji nemamo mnogo vremena (u prevodu – za sve nas koji smo lijeni). U nastavku vam donosimo trikove i savjete trenera poznatih ličnosti.

Konzumirajte samo odredjenu vrstu hrane

slika1

Dalton Wong, trener zvijezda kao što su Jennifer Lawrence i Amanda Seyfried, tvrdi da je jedan od razloga za naslage masnoće na trbuhu alergija na hranu. On preporučuje prestanak konzumiranja  mliječnih proizvoda i  proizvoda koji sadrže gluten, a umjesto toga predlaže hranu bogatu vlaknima i magnezijumom, kao pomoć probavi. Ako nakon odredjenog vremenskog perioda primjetite da vam je stomak manji, znači da je to bio uzrok nagomilavanja masnoće.

Kupajte se u slanoj kupki

slika2 slika3

Često ležanje u slanoj kupki može vam pomoći da se riješite masnoće. Dijetetičar Kardashianovih, Philip Goglia, predlaže ležanje u kadi punoj Epsom soli i tvrdi da će vam slana voda izvući višak masnoće iz tijela.

Pijte super smoothie

slika4

Adriana Lima kaže da joj mješavina od pola avokada, šoljice vode (ili jedne šoljice mlijeka i 1/2 šoljice običnog jogurta, za gušću smjesu), i malo meda (za bolji okus) pomaže da ubrza svoj metabolizam, a samim tim uništi višak masnoće u predjelu stomaka. Ovaj smoothie neophodno je piti svako jutro.

Radite vježbe za stomak

Mandatory Credit: Photo by David Fisher/REX/Shutterstock (5599371bk) Naomi Watts 88th Annual Academy Awards, Arrivals, Los Angeles, America - 28 Feb 2016

 

„Možda ste već pokušali sa nekim vježbama za stomak ali vam nisu dale željene rezultate. To je vjerovatno zbog toga što niste radili pravu kombinaciju vježbi.“  izjavio je trener poznate glumice Naomi Watts. Moramo priznati da lijepa Naomi ima savršeno tijelo u odnosu na svoje godine. Njen trener tvrdi da glumica radi pet vježbi dnevno koje utiču na sve grupe mišića. To su sklekovi, “planinarenje u mjestu” (kada je tijelo u položaju kao da ćete raditi sklekove, ali umjesto da se spuštate povlačite naizmjenično noge prema glavi, kao da se penjete na planinu), “most” (legnete na ledja sa rukama pruženim pored tijela, noge savijete u koljenima, a zatim podižete i spuštate zadnjicu i stomak), i vježba uz pomoć lopte za pilates (rukama savijenim u laktovima oslonite se na loptu za pilates, a noge držite pružene kao u položaju kada radite sklekove i trudite se da što duže održite ravnotežu na lopti).

Probajte prirodni diuretik

slika6

Gwyneth Paltrow izjavila je da kada osjeti nadutost u organizmu obavezno pravi napitke od citrusa, jer oni prirodno izvlače vodu iz organizma, a istovremeno daju mnoštvo vitamina C koji je prijeko potreban.

 

Počnite sa „HIIT“ vježbanjem

slika7

Beyoncin trener Marco Borges, uveo joj je HIIT vježbe, pomoću kojih se povećava “izdržljivost i eksplozivnost”. Radi se o načinu vježbanja koji je jako dinamičan i za koji vam treba mnogo prostora. Marco poručuje: „Radite kardio vježbe u intervalima i to će vam pomoći da izgubite naslage masnoće na trbuhu puno brže nego radeći vježbe koje su statične.“

izvori: joshifer.com; greatideas.people.com; bulacemagazine.com; hawtcelebs.com; thehollywoodgossip.com; gotceleb.com; byrdie.co.uk.

Komentariši