Početna>modamoda.info>ljepota i zdravlje>nokti i obrve>5 ideja za novogodišnji manikir! Nokti koji ostavljaju bez daha!

5 ideja za novogodišnji manikir! Nokti koji ostavljaju bez daha!

Sezona novogodišnjih proslava je pred nama. Ako ste u potrazi za jedinstvenom idejom koja će vaše nokte učiniti posebnim, na pravom ste mjestu. Izdvajamo vam 5 najboljih trenutno aktuelnih ideja za nokte. Bilo da volite folije ili metalne trikove, pokušajte primjeniti neke od ovih ideja, i vidjećete da će izgledati sjajno.

Nazad u 1970.-u

Uparite ludi tamni manikir inspirisan naftnom mrljom s metalik plavom haljinom, i dobićete idealanu kombinaciju za novogodišnju zabavu ili zabavu u stilu 70-ih.

Vrijeme je za zlato

Ako ovaj manikir planirate raditi sami držite se sledećih savjeta, nalakirajte nokte u željenoj tamnoj boji, a zatim preko laka nanesite mat završni sloj. Nakon što se sve potpuno osuši, stavite zlatnu traku na vrh nokta u debljini francuskog manikira. Ako se traka počne pomjerati, preporučujemo korištenje dvostrano samoljepljive trake koja se ne pomjera.

Napravite valove

Lagano izvucite valovite linije na noktima s tankom četkicom, i ne brinite se ako ne izgledaju isto. Sjetite se da nesavršenost čini dizajn jedinstvenim.

Suptilni izrezi

Ako zimi volite da nosite džempere kroz koje se vidi dio kože, kao što je džemper na prethodnoj fotografiji, onda vam uz njega predlažemo idealan manikir. Uz džempere sa izrezima idealno se kombinuje prstenje geometrijskog oblika kao i manikir s pravim linijama. Umjesto mat završnog sloja, predlažemo vam sjajni završni sloj kako bi nokti došli do izražaja.

Zlatno-roza nijansa

Ako ste umorni od lakova u boji kože, a teško vam je naći svjetlucavi lak koji ne izgleda jeftino, pokušajte s zlatno-rozom nijansom koja je najpopularnija metalik boja ove godine. To je savršen lak za novogodišnje zabave, a  istovremeno ne izgleda previše svečano. Savjet: Da bi vaš lak trajao duže, nanesite završni sloj laka za nokte sat vremena nakon nanošenja osnovnog, i ponovite ga svaki drugi dan.

Komentariši