Početna>modamoda.info>parfemi i zabava>parfemi>Da li ste probali parfem Paco Rabanne Olympea za žene? Ovo su naši utisci!

Da li ste probali parfem Paco Rabanne Olympea za žene? Ovo su naši utisci!

Paco Rabanne lansiro je ženski miris u avgustu 2015. godine pod imenom Olympea. Parfem Olympea predstavlja ekvivalent muškog izdanja Invictus iz 2013. godine, inspirisan atletskim duhom, nadmetanjem i pobjedom.

Koncept se bazira na ideje moderne grčke boginje i evocira snagu, dinamičnost i osvajanje. Parfem su kreirali Loc Dong i Anne Flipo. Slana cvjetna kompozicija okarakterisana kao svježi orijentalac sadrži iskričavu zelenu mandarinu, vodene tonove jasmina i vatreni cvijet đumbira u vrhu, te posoljenu vaniliju u srcu. U bazi su note sandalovine, kašmira i ambergrisa.

Zaštitno lice parfema je brazilska manekenka Luma Grothe. Oblik bočice inspirisan je krunom lovora, a dizajnirao ju je Marc Ange. Miris je dostupan kao 30, 50 i 80 ml Eau de Parfum. Olympea je kreirao Loc Dong, Anne Flipo i Dominique Ropion.

parfem olympea

Pakovanje

Olympea Paco Rabanne dolazi upakovan u kartonsku kutiju u kojoj se nalazi prekrasna bočica, koja će vas podsjetiti na grčko božanstvo. Mala, lagana, staklena bočica sa prelijepim čepom pravo je dizajnersko osvježenje Paco Rabanne.

 

Postojanost i cijena

Ako ste od onih koji ne vole Paco Rabanne parfeme i ako su vam nekako “previše” u svakom smislu, ovaj parfem je nešto sasvim drugo. Oni koji ne vole Paco Rabanne, neće ni prepoznati da je riječ o Paco Rabanne, dok oni koji ga vole reći će da ih podsjeća na Lady Million. Mnogi kažu da ih podsjeća na Calvin Klein Reveal vjerovatno zbog početka koji je malo slan. Mi ćemo reći da u sebi ima neku modernu mješavinu koja u nekom momentu podsjeća na La vie est belle od Lancoma i na Si od Giorgio Armani, samo u malo blažem obliku.

Tvorci ovog parfema napravili su nešto specifično, ne pretjerano posebno, jer vas niko neće prepoznati po ovom parfemu, pošto u sebi nema ništa prepoznatljivo i jedinstveno. Ali možemo reći da će vas mnogi „njuškati“, zato što je ovaj parfem jako prijatan, u isto vrijeme i topao i blago drvenast i sladak.

Na početku je malo čudan, sve note su pomješane, tako da teško možete procijeniti šta  osjetite. Medjutim, poslije nekog vremena polako počinje da se osjeti jako topao i otvoren miris, kao vanilija pomješana sa solju i sa dozom prijatnog dima. Jedan jako lijep, nježan, ženstven i prijatan miris. Na koži ostaje jako dugo, osjetićete ga i narednog dana, ali u isto vrijeme ni u jednom momentu vam neće biti previše jak ili naporan.

Ovaj parfem je zanimljiv i po tome što ga možete nositi tokom cijele godine, odličan je izbor i za ljeto i za zimu. Nije previše jak, a opet nije previše ni sladak.

parfem olympea

Zaključak

Ako ste od onih koji vole jake, upečatljive i dominantne parfeme, ovo nije parfem za vas. Ali ako volite lijepe, nježne, ženstvene i tople parfeme onda je ovo pravi izbor. Probajte ga i iznenadićete se koliko je zanimljiv, i naravno nećete proći bez komplimenata.

Napomena: ovaj tekst nije sponzorisan od strane gore pomenutog brenda i pisan je isključivo na bazi ličnog iskustva.

Komentariši