Početna>modamoda.info>ljepota i zdravlje>šminka>Proizvod koji je napravio revoluciju u makeup industriji! Beauty Blender ili spužvica za šminkanje!

Proizvod koji je napravio revoluciju u makeup industriji! Beauty Blender ili spužvica za šminkanje!

Šta je Beauty Blender?

Beauty Blender je zaobljena spužvica jajolikog oblika koja služi za blendanje (ravnomjerno razmazivanje) šminke. Najčešće se koristi za kreme, baze, tečne pudere i korektore, ali se tagođe može koristiti sa suvim puderima za matiranje.

Napravljen je tako da mu je jedna strana više zaobljena (uža) u odnosu na drugu. Razlog za to je što se uži dio koristi za preciznije blendanje, najčešće u predjelu očiju, dok se širi dio koristi za ostatak lica. Doprinosi boljem stapanju proizvoda s licem i stvara lijep prirodan finiš.

Kako se koristi Beauty Blender?

Postoje dva načina za upotrebu Beauty Blendera, a to su da se koristi suv i mokar. Najčešće se koristi mokar jer se na taj način postiže najbolji efekat blendanja. Potrebno je samo da ga stavite pod mlaz vode i nakon toga dobro iscijedite. Željeni proizvod nanesete na lice prstima, a zatim ga vlažnim blenderom lagano ravnomjerno rasporedite po licu (najbolje je nježnim tapkanjem).

Kako očistiti Beauty Blender?

Perete ga istim sredstvima kao i kistove za šminkanje. Možete koristiti baby šampon ili deterdžent za suđe u kombinaciji sa krutim sapunom. Jako prljave dijelove najbolje je istrljati krutim sapunom, zatim kapnuti par kapi deterdženta za suđe i ispirati toplom vodom sve dok ne izađe sva pjena. Imajte na umu da ćete vrlo teško uspjeti da ga potpuno očistite, posebno ako koristite dugotrajne, ljepljive proizvode koji se teško peru i sa kistova. Obavezno ga perite poslije svake upotrebe, jer je on idealno mjesto za bakterije.

Cijena

The original beauty blender košta oko 20 eura, i drži tu cijenu od kad se pojavio na tržištu. Pored njega možete naći jeftinije varijante ovog proizvoda, koje proizvode različiti proizvodjači. Ne možemo vam reći da će biti jednako dobri kao originalni Beauty Blender ali su dobra alternativa. Možete ih naći već za 2 KM (1 euro). Naravno, nemojte kupovati bilo kakav Beauty Blender jer vam svaki neće dati željene rezultate.

Komentariši