Početna>modamoda.info>ljepota i zdravlje>šminka>Aura Absolute Matte ruž – utisci, cijena i prodajna mjesta!

Aura Absolute Matte ruž – utisci, cijena i prodajna mjesta!

aura matte

Ideja da testiramo Aura matte ruževe došla nam je sasvim slučajno i spontano, ali vjerovatno u pravom trenutku. Bili smo u društvu jedne naše jako poznate TV voditeljice, koja je imala jako lijep ruž na usnama. Radoznalost je uradila svoj posao, pa smo morali da je pitamo koji ruž koristi. Ona nam je odmah otvorila svoju torbu i pokazala Aura Absolute Matte 619 Let's Get Started koji smo odlučili da probamo. I evo naših utisaka…

Pakovanje

Ruž je pakovan u bočicu od tvrde plastike u obliku valjka, kao i većina tečnih ruževa, sa količinom od 7 ml. Na vrhu je mat crni čep sa spužvastim aplikatorom. Donji dio bočice proziran je , tako da jasno možete vidjeti boju ruža.

aura matte

Boja i miris

Budući da je ambalaža prozirna, prilikom kupovine odmah možete vidjeti tačnu nijansu ruža. To je tečni ruž koji se nakon nanošenja suši i postaje mat. Kada ga nanesete boja mu je identična boji koju vidite kroz ambalažu, medjutim nakon što se osuši boja mu postaje za „mrvicu“ svjetlija, što je skoro neprimjetno.

Ima prijatan miris, nešto izmedju karamele, vanilije i čokolade. Miris je blag i možete ga osjetiti prilikom nanošenja, ali se jako brzo neutrališe.

Postojanost

Jedna od karakteristika ovog ruža jeste jako dobra postojanost. Slobodno smijete jesti i piti, bez straha da će vam se ruž razmazati ili nestati sa usana.

Još jedna dobra osobina ovog ruža jeste da nije previše suv. Iako daje mat efekat i prilično je postojan, ipak vam neće isušiti usne. Takođe pored dobre postojanosti, nećete imati problem da ga skinete sa usana bilo vlažnim maramicama ili losionom, bez bilo kakvih tragova.

Prodajna mjesta

Ako živite u manjem gradu biće vam malo teže da ga nadjete, ili ako ga uspijete naći pitanje je da li ćete naći željenu nijansu ruža. Možete ih pronaći u nekim apotekama, manjim parfimerijama ili marketima. Ono što mi znamo je da ih možete pronaći u lancu apoteka Moja Apoteka i u nekim marketima AS. Veliki lanci parfimerija poput DM-a ili CM-a nemaju Auru u svom asortimanu.

Cijena

Cijena ruža kreće se od 5,50 eura do 6,50 eura.

aura matte aura matte

Zaključak

Možemo reći da smo bili prilično zadovoljni ovim ružem, posebno ako uzmemo u obzir odnos cijene i kvaliteta. Potvrda za to je ta da se nismo zaustavili na ružu 619 Let's Get Started, pa smo probali i neke druge nijanse (614 Emergency Call, 615 Stay Foolish i 621 Tangerine). Sve nijanse su bile identične na usnama kao što su u bočici. Pozitivno je što ih možete nanijeti vrlo lako i precizno i što se lijepo stope sa licem, bez obzira na boju.

aura matte

Napomena: Ovaj tekst nije sponzorisan od strane gore pomenutog brenda i pisan je isključivo na osnovu ličnog iskustav.

Komentariši