Početna>modamoda.info>ljepota i zdravlje>nokti i obrve>5 pravila koja će vas dovesti do savršeno oblikovanih prirodnih obrva!

5 pravila koja će vas dovesti do savršeno oblikovanih prirodnih obrva!

Istraživanja tvrde da prilikom upoznavanja neke osobe, prvo što primjetimo na njoj jesu obrve. Obrve imaju veliki uticaj na cjelokupni izgled našeg lica, zato je jako važno da su lijepo oblikovane. Predlažemo vam sledećih 5 pravila koja će vas dovesti do savršenih obrva.

 

Šišajte obrve

Vjerovatno znate da šišanjem dlake brže rastu, postaju jače i tamnije. To se dešava i s obrvama ako ih redovno skraćujete. Najbolje je da ih šišate tako što ih prvo počešljate češljićem prema gore, i sve što ostane iznad gornje linije obrve skratite makazicama. Kad to završite, ponovo počešljajte obrve, onako kako inače volite da stoje. Ako ostane nešto sa donje strane da je izvan željenog oblika, slobodno skratite makazicama.

Umjereno čupajte dlačice

Iako svi mislimo da počupane dlačice brzo rastu, i da ih moramo čupkati svakih par dana, to ipak nije istina. Da bi vam neke dlačice ponovo narasle biće potrebni mjeseci, godine, ili možda nikad ponovo neće narasti. Zato budite oprezni prilikom čupanja. Čupajte samo one dlačice za koje ste potpuno sigurni da nisu sastavni dio obrve. Ako ste nekad u dilemi da li da isčupate neku dlačicu, bolje je skratite makazicama.

Oblikujte obrve jednom do dva puta sedmično

Da bi imali lijepe obrve, potrebno je da ih redovno oblikujete. Najbolje je da to radite jednom sedmično, a ako vam obrve brže rastu možete i dva puta sedmično.

Koristite trimer ili vosak

Nakon što ste ošišali višak dalčica, uklonite trimerom ili voskom dlačice koje se nalaze iznad gornje ivice obrve. Trimer je bolji u smislu da nećete osjetiti bol, ali će vam poslije njega dlačice brzo narasti. Dok je kod voska suprotno, ima boli ali dlačice sporije rastu. Vi odlučite šta vam je draže, u svakom slučaju nećete pogriješiti.

Savršen oblik

Svi težimo da imamo što savršeniji oblik obrva, međutim uvjek nam fali koja dlačica da bi to izgledalo onako kako želimo. Za to postoji rješenje koje nije prirodno ali nije ni skupo – docrtavanje. Da bi vam obrve izgledale savršeno ali potpuno prirodno, predlažemo da za docrtavanje koristite sjene u kamenu u boji vaših obrva i da ne odstupate od prirodnog oblika obrve. Ako se šminkate, najbolje je da prvo iscrtate obrve, pa tek onda nanesete ostatak šminke. Na taj način nećete pretjerati sa oblikom i bojom obrva.

Postupak je ovakav: nanesite sjenu sa preciznom četkicom, neke sjene za obrve dolaze zajedno sa četkicom. Nakon što popunite sve praznine, može vam izgledati da su obrve malo deblje ili da nisu baš precizne. To se rješava u sledećem koraku, a to je nanošenje korektora oko obrva. Najbolje je da koristite tečni korektor sa tankom četkicom. Nanesite ga ispod i iznad, prateći liniju obrve, a zatim možete preći sintetičkom četkicom i skinuti višak, da bi se sve lijepo sjedinilo. Na kraju, za potpuno prirodan izgled, nanesite bezbojni gel za obrve, koji će dlačice držati na mjestu.

Komentariši