Početna>modamoda.info>parfemi i zabava>parfemi>Upoznajte novi parfem Prada La Femme! Novi miris žene!

Upoznajte novi parfem Prada La Femme! Novi miris žene!

Kuća Prada lansirala je sredinom 2016. godine dva nova parfema  La Femme Prada (za žene) i L'Homme Prada (za muškarce). Novi „mirisni par jednakih“ predstavlja „muškarca i ženu ponovno spojene u identičnoj viziji. “Ona može biti on, a on bi mogao biti ona. Ona je apsolutna žena, on je apsolutni muškarac. Među njima ne postoji očigledna definicija veze. Mogli bi biti ljubavnici, prijatelji ili samo stranci. Oboje imaju više identiteta.“, tako je Prada okarakterisala ova dva noviteta.

Parfem La Femme asociraće vas na sunčani jesenji miris, slatko cvijetni i zlatno žuti. Šarmantan na svoj način. Cvijetne note koje se nalaze u njemu nisu note proljećnog cvijeća i šarenih buketa, zatvorenije su i malo toplije, idealne za hladnije dane.

Parfem je kreirao Daniela (Roche) Andrier. La Femme Prada je klasični Prada miris, koji odiše cvijetnim notama. Cvijet frangipani isprepleten je irisom koji nosi DNK ove kuće, obogaćen začinima, pčelinjim voskom i tuberozom.

Gornje note: začini i pčelinji vosak.

Srednje note: Frangipani, Tuberoza, Iris i Ylang-Ylang.

Bazne note: Vetiver i Vanilija.

Pakovanje

Prada La Femme dolazi upakovana u četvrtastu bijelu kutiju, koja je mnogo veća u odnosu na bočicu. Bočica je standardne težine i veličine u odnosu na datu militražu. Bočica je prilično jednostavna, oblikom najsličnija polovini valjka sa elegantnim zlatnim čepom.

Miris i postojanost

Miris je jako lijep, lagan, ženstven i postojan. Ovako miriše zrela žena koja je svjesna svojih kvaliteta . Ništa napadno ,pomalo distancirano . Svidjeće ti se ali joj nećeš tek tako prići . Vidjećeš je više puta, razmišljaćeš o tome sta te privuklo. Takav je i ovaj parfem . Nema ništa dječije i naivno u njemu, note su dobro kombinovane uz dodatak mednog voska, koji mu daje suptilnost i mekoću.

Može se reći da je ovo novi miris žene.

Ovaj tekst nije sponzorisan od strane gore navedenog brenda i pisan je isključivo na bazi ličnog iskustva.

Komentariši