Početna>modamoda.info>moda>odjevni trendovi>Modni trendovi koji će dominirati u 2017. i oni koji više nisu aktuelni!

Modni trendovi koji će dominirati u 2017. i oni koji više nisu aktuelni!

Završila se još jedna godina, koja je sa sobom donijela mnoštvo noviteta u svijet mode. Za 2016. možemo reći da je bila jedna od najboljih godina za modu, a veliki su izgledi da će se to nastaviti i u godini koja je pred nama. Neki trendovi će otići u zaborav, dok će drugi početi da dominiraju.

Modni trendovi koji će dominirati u 2017. godini

Jednostavna elegancija

Ovaj trend je vanvremenski i nepogrešiv, ali u 2017. koncept jednostavne elegancije otići će u pomalo neistražene vode. Naime, naglasak će biti na kombinovanju komada odjeće koji su inspirisani sportskim izgledom.

Četvrtasta ramena

Nadolazeća sezona inspirisana je modom 80-ih, što se najbolje može primjetiti na jaknama, sakoima i haljinama s četvrtastim ramenima.

“Statement” rukavi

Što više drame na rukavima, to bolje. Voluminizirani rukavi na košuljama i haljinama biće pravi „must-have“ u nadolazećoj sezoni.

Mule cipele

Trend koji je bio popularan prošle godine, ove godine biće još popularniji. Mule, natikače s kockastom petom, ravne, s otvorenim ili zatvorenim prstima, koji god vam model padne na pamet, s ovim tipom obuće sigurno neće pogriješiti u 2017. godini.

Prozirni odjevni komadi

Trend prozirne odjeće tek se stišao, ali dizajneri ga ponovo vraćaju u modu, pa ćemo neke od prozirnih haljina sigurno vidjeti na Jennifer Lopez i Beyonce, najvećim ljubiteljicama ovog trenda.

Šarene patike

Patike su bile veliki hit u prošloj godini, a u ovoj godini će postati još popularnije. Od sportskih modela pa do onih sa šljokicama ili leopard printom, ova će sportska obuća svakako upotpuniti vaše outfite.

Uzorci inspirisani slikarstvom

Modnim pistama su već prošetali dizajnerski komadi odjeće inspirisani određenim slikarskim radovima, a čini se kako će u uzorcima koje su koristile modne kuće poput Valentina, Marnija ili Celine, inspriraciju pronaći i ostali brendovi.

Cvjetni uzorak

Retro varijante cvjetnog uzorka, koje podsjećaju na dekor enterijera 70-ih godina, u 2017. godini pojaviće se i na odjeći.

Pruge

Ovaj trend jednostavno ne jenjava. Pruge su među vodećim trendovima već nekoliko sezona, a to se neće promijeniti ni u skoroj budućnosti. U ormaru sigurno imate bar jedan komad odjeće koji je na pruge, ako ga do sada niste nosili ovo će biti prava prilika za to.

Roze haljine

Modni stručnjaci inače preporučuju pažljivo doziranje roze boje u odjevnim kombinacijama, ali izgleda da to pravilo neće važiti i u 2017. godini.

Bijela boja

Potpuno neočekivano, živopisnim i šarenim trendovima suprotstaviće se bijela boja koja će unijeti balans boja u naše ormare.

Trendovi koje ćemo privremeno zaboraviti u 2017. godini

Korzeti

Ovaj komad odjeće bio je jako popularan u 2016. godini (na crvenom tepihu, na modnim pistama i u medijima). Međutim, izgleda da su se dizajneri zasitili korzeta, te se ovaj trend neće nastaviti u 2017. godini.

Skinny farmerice

Vladavina modela rastezljivih skinny farmerica je gotova. Već prošle godine mogli smo da vidimo kako raste popularnost  boyfriend i zvonastih farmerica, a tako će biti i u ovoj godini. Naglasak će biti na farmericama vintage stila.

Slatko i romantično

U ovoj godini doći će do reinterpretacije ovog stila. Nosiće se komadi odjeće s oštrim, asimetričnim rubovima, romantični i bogati baršun biće modernizovan.

Pete iznad 10 cm

Već u 2016. godini trend cipela s visokom petom počeo je opadati, a to će se nastaviti i 2017. Naime, žene su postale više fokusirane na udobnosti i praktičnost, te će radije uložiti u obuću koja im je stilski privlačna i dovoljno udobna da mogu provesti dan bez preobuvanja. Upravo je to razlog veće potražnje za patikama i mule cipelama.

Klasične patike

Trend običnih bijelih ili klasičnih patika uskoro više neće biti u trendu. Sve više je naglasak na patikama koje su na neki način uočljive, bilo da su ukrašene raznim detaljima, nekim logom ili čak smajlijima. U 2017. godini ova obuća će biti posebno uočljiva.

Komentariši