Početna>modamoda.info>životni stil>dom>6 ideja za moderan enterijer vašeg doma! Napravite sami, vrlo jednostavno!

6 ideja za moderan enterijer vašeg doma! Napravite sami, vrlo jednostavno!

moderna stolica u stilu srednjeg vijeka moderna tabla za ceduljice moderna ukrasna tkanina

U 2016. godini mogli smo vidjeti mnoštvo novih ideja za uredjenje vlastitog doma. Danas je pažnja usmjerena na naših 6 favorita, koji odražavaju top trendove (kao što su krznena tekstura i moderni lusteri). Da li ćete imati cijelo popodne da se posvetite pravljenju dekorativnog lustera ili  samo deset minuta, pa ćete sastaviti stalak za odjeću, u svakom slučaju sigurni smo da će se naći projekat koji se uklapa u vaš raspored vremena, budžet i interesovanja, kao što su ideje u nastavku. Uživajte diveći se kreativnosti drugih, i zabavite se izradom istih u vlastitom domu.

Brzo i jednostavno

Počećemo sa nekoliko jednostavnih projekata koji se realizuju brzo i lako, sa zadivljujućim rezultatima! Rezanje, bojenje ili šivenje nije obavezno! Prvo što vam predstavljamo je ova krznena šik stolica izrađena od nekoliko jednostavanih materijala za rad kao što su okrugla drvena ploča, noge u stilu srednjeg vijeka i krzneni materijal. Postupak je jednostavan, a konačan proizvod izgleda jako skupo:

moderna stolica u stilu srednjeg vijeka

Napravite sami drveni stalak za dječiju odjeću za samo 10 minuta. Da, 10 minuta! Laurel urednica A Bubbly Life portala odgovorna je za ovaj nevjerovatni projekat koji se sastoji samo od drvenih tipli i borovih dasaka (možete ih kupiti u potrebnoj veličini). Tako je,nema rezanja!

stalak za dječiju odjeću

Sledeći projekat je vrlo brz i jako zanimljiv, posebno mališanima! Ovi baloni sa svjetlucavim špagama napravljeni su od šljokica i žice. Posebnu draž daje špaga koju možete saviti onoliko puta koliko želite i ona će ostati u tom obliku, sve zahvaljujući žici koja je ukrašena šljokicama. Bićete u iskušenju da priredite zabavu samo da bi pokazali ove predivne ukrase!

ukrasni baloni sa šljokicama

Ako imate malo više vremena …

Druga polovina današnjeg posta sadrži projekte koji zahtjevaju malo više vremena, ali su definitivno vrijedni truda! Proslavite se jedinstvenom idejom tako što ćete napraviti luster od šešira. Prilično zanimljivo, zar ne?

lusteri od šešira

Budite kreativni, napravite sami modernu tablu na koju ćete lijepiti ceduljice. Napravićete je tako što ćete ofarbati šperploču od drveta breze. Najbolji efekat se dobije kada se koriste dvije boje koje su u kontrastu (npr. crna i bijela) na način da se oblikuju u prave linije koje se sijeku.

tabla za ceduljice

Posljednje, ali ne i najmanje važno, jeste ručno radjena tkanina koja se koristi za dekoraciju zida. Ne zaboravite da je tkanje ponovo u trendu. Sarah koja uredjuje A House in the Hills nedavno je podijelila nekoliko svojih najnovijih kreacija u jednom postu. Sarah nam daje inspiraciju da sami kreiramo neke tkanine kojima možemo ukrasiti zidove vlastitog doma. Imate li hobi koji odiše inspiracijom? Ako nemate, pokušajte sa nekim od gore navedenih prijedloga, možda i sami dobijete novu inspiraciju.

moderna ukrasna tkanina za zid

Nadamo se da smo vam dali dovoljno ideja. Želimo vam srećan rad i mnogo kreativnosti!

izvor: decoist.com

Komentariši